Besteloverzicht

VERLENGD! Zomeractie ☀️ Nu 15% korting op Premium en Premium Plus fotoboeken, wanddecoratie én fotoafdrukken met de code ZOMER2024. Bekijk hier de actie.

VERLENGD! Zomeractie ☀️ Nu 15% korting op Premium en Premium Plus fotoboeken, wanddecoratie én fotoafdrukken met de code ZOMER2024. Bekijk hier de actie.

Terug naar blog overzicht

Dit zijn de woontrends van 2024

21 augustus 2024

Wonen in stijl is in 2024 makkelijker dan ooit tevoren. Dankzij de nieuwste woontrends, die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel zijn, doe je gemakkelijk mee met de nieuwste trends in interieur. Of je nu je hele huis wilt transformeren of gewoon een paar nieuwe accenten wilt toevoegen, deze trends bieden voor elk wat wils. Van organische vormen en duurzame materialen tot geïntegreerde technologie en persoonlijke touches, de woontrends van 2024 helpen je om een huis te creëren dat niet alleen mooi is, maar ook echt aanvoelt als jouw eigen plek.

homepagina-profotonet-interieur-wanddecoratie-fotoboeken-fotoafdrukken-fotoproducten-v4
Fotomuur met ronde wanddecoratie | Profotonet

1. Organische vormen

De woontrend die al een paar jaar meedraait en ook in 2024 op de lijst staat. Organische vormen zijn ronde, natuurlijke vormen die de harde, rechte lijnen onderbreken. Dit is een populaire interieur trend, omdat de organische vormen je interieur meer ruimte en een zachte, speelse look geven.

Organische vormen vind je terug in de bank, het vloerkleed, vazen, lampen of muren. Zo kun je de harde lijnen van je interieur doorbreken door ronde wanddecoratie op je muur te plaatsen. Een bijzondere eyecatcher die zorgt dat je helemaal up-to-date bent met de laatste woontrends.

2. Duurzame materialen en aardetinten

De interieurtrend die steeds meer van belang is, is duurzaamheid. Zo worden interieurproducten vaak van duurzame materialen gemaakt. Hier kun je zo ver in gaan als je zelf wilt. Van een duurzame bank tot een duurzaam fotoboek op tafel. Duurzame materialen zijn niet van dierlijk materiaal (vegan), gerecycled, niet geïmporteerd en compenseren de CO2 -uitstoot met het planten van bomen.

Naast duurzame materialen, is de kleur ook belangrijk. Aardetinten zijn namelijk ook een woontrend van 2024. De zachte aardetinten in combinatie met duurzame materialen zorgen voor een natuurlijke look. De kleur van je nieuwe bank of vaas kun je misschien niet altijd naar smaak aanpassen. Accessoires zoals een fotoalbum wel. Deze zijn vaak in verschillende coverkleuren beschikbaar waarmee je je interieur precies die kleur kan geven die het nodig heeft.

duurzaamheid-fotoboek-coverkleuren-embossing-open-boek
Acoustic wall art in interieur

3. Technologie en design

Van een lamp met organische vormen tot een televisie met schilderij op beeld als deze uit staat. Technologie wordt steeds vaker in het interieur verwerkt. En niet alleen technologie op basis van kabels en licht. Ook de akoestiek van een ruimte wordt steeds vaker in het interieur meegenomen.

Heb je een grote ruimte om in te richten, dan is deze woontrend voor jou. Grote ruimtes hebben veel akoestiek. Acoustic wall art biedt dan dé oplossing. Een mooie wanddecoratie die door een geluiddempende deken ervoor zorgt dat de akoestiek van de ruimte verbetert. Bijkomend voordeel: het staat nog leuk in je interieur ook!

4. Gallery wall

Een eyecatcher in je interieur is de gallery wall, ook wel wandcollage genoemd. Al jaren een interieur trend en ook in 2024 behoort deze tot de woontrends. Een muur vol met persoonlijke foto’s en kunst in een speelse opstelling. Iedere gallery wall is uniek en past alleen bij jou en je interieur.

Een gallery wall kun je op meerdere manieren maken. Van enkel rechthoekige wanddecoratie, tot ronde vormen tot een muur vol hexagons. Speel hierbij ook met de lijsten. De een zonder, de ander met lijst. En wissel een donkere met een lichte lijst af. Daarnaast is het belangrijk om de kleuren op de afbeeldingen met elkaar te matchen, en met de rest van je interieur. Zo maakt de gallery wall je interieur helemaal af. Bekijk Pinterest voor inspiratie voor je gallery wall.

hexagon-wanddecoratie-profotonet-fotomuur
Fotoboek-interieur-persoon-opengeslagen

5. Persoonlijke touch

Laat iedereen zien wat jouw interieurstijl is met de persoonlijke touch. Deze trend in je interieur zorgt ervoor dat je inrichting van jou is. Een persoonlijke touch breng je het beste aan in de vorm van persoonlijke foto’s. Deze kun je uitvergroot op de muur hangen of verwerken in kleine accessoires.

Om met deze woontrend mee te doen, voeg je bijvoorbeeld een jaar- of verjaardagskalender aan je interieur toe. En dit hoeft niet in de woonkamer te zijn. Dit is een kleine, maar persoonlijke touch die zorgt dat je je thuis voelt. Maar ook koffietafelboeken zijn een leuke manier om die persoonlijke stijl terug te laten komen op een subtiele manier. En ben je al bezig met andere woontrends zoals organische vormen of de gallery wall? Dan kun je hier ook persoonlijke foto’s aan toevoegen. Hiermee combineer je meerdere 2024 woontrends in je interieurstijl.

Tover je huis om met de woontrends van Profotonet

Met deze woontrends kun je je huis in 2024 omtoveren tot een stijlvolle en persoonlijke ruimte. Of je nu kiest voor de zachte lijnen van organische vormen, de natuurlijke uitstraling van duurzame materialen in aardetinten, of de innovatieve combinatie van technologie en design. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voeg daar nog een persoonlijke touch aan toe met een unieke gallery wall of persoonlijke foto’s, en je hebt een interieur dat zowel modern als karaktervol is. Laat je inspireren door deze trends en maak van je huis een plek waar je echt tot rust komt en geniet.

foto-in-lijst-sfeer